EXPERIÈNCIA D’UN USUARI: APRENDRE’N EN UNA TARDA

Hem rebut aquesta bonica història d'un jugador de happy Geese, escrita per Margarita Maldonado. Amb el seu permís, la compartim amb tú:

Happy Geese screenshoot

"Un dels meus companys de joc és un nen molt espavilat que té autisme. Amb ell, ja havíem intentat jugar a l’oca. Havíem treballat el dau prèviament, sabia comptar, havíem fet torns en jocs més físics i simples, portava bé les esperes... Vam decidir provar amb un taulell simplificat, perquè començar amb el tradicional de 63 caselles pot ser un malson. Semblava que ho teníem tot per jugar-hi, i tot i això no ens va anar gaire bé: el dau li encantava i es resistia a cedir-lo al següent jugador o a parar de llençar-lo i manipular-lo; estava més interessat en llençar el dau que en fer córrer la fitxa; tenia problemes amb les esperes entre torns i amb el fet que altres jugadors manipulessin els seus daus; tampoc no parava atenció al joc dels altres... L’activitat no resultava motivadora, molt menys lúdica.

 

Així és que vam decidir provar Happy Geese, amb l’esperança que amb el canvi de format ens anés millor. El nen és un entusiasta de l'iPad. Només per aquest motiu ja teníem punts a favor.

 

Tenir una fitxa amb la seva foto i el seu nom escrit al seu cantó del taulell, al costat del seu dau, el va ajudar visualment a entendre com funcionaven les tirades. Li vaig haver de donar ajuda el primer cop per llençar el dau; va mirar encantat com es movia, però quan va parar es va posar a comptar els punts. El vaig ajudar novament a moure la fitxa aquella primera vegada, però després ja va saber ell sol com ho havia de fer. 

Els problemes d'autoestimulació per la manipulació de les peces es van acabar de cop, perquè en l’app no hi tenen cabuda. Després, el joc dicta el canvi de torns i no hi ha forma que el jugador s'hi rebel·li. L'estètica és neta i atractiva i ajuda a fixar l'atenció. L'acció passa en un sol punt del taulell i permet seguir el joc passa per passa. El joc resulta clar, estructurat i net. 

Amb l’iPad i amb Happy Geese la “lluita” s’ha acabat, comença el joc. Així, en una sola tarda, l'oca va passar de ser una tasca educativa pesada a ser un joc de debò. Ja no és una feina per fer, sinó un premi per gaudir-ne. Vam jugar de veritat, i amb un nen amb autisme això no és poca cosa."

-Margalida Maldonado

 


DISPONIBLE PER A IPAD / ANDROID

 

  •  

    Suscriu-te a la nostra newsletter

    Sigues dels primers en assabentar-te de les noves versions i aplicacions d’Appically

  •  
  •  
  •